Artur Ramón Art

7 pecats capitals

Del 12 d’abril al 25 de maig

Bailèn, 19 · 08010 Barcelona
Veure mapa
Tel. +34 93 302 59 70
gestioart@arturamon.com
www.arturamon.com

De dilluns a divendres
De 10h a 14h i de 16h a 20h

BARCELONA #PAPER GALLERY 2018

  • Exposició col·lectiva. Artur Ramon Espai d´art presenta les noves pintures i dibuixos de Josep Santilari i Pere Santilari, vanitas o al.legories contemporànies que conversen en un viatge històric amb obres antigues, com a mètafores visuals dels set pecats capitals.

7 pecats capitals

  • Artur Ramon Art presenta l’exposició 7 pecats capitals com a viatge històric en el que 7 obres dels artistes Josep Santilari i Pere Santilari  conversen amb la mirada històrica d’una selecció de peces antigues del fons de la galeria, que representen idees abstractes o procediments retòrics relacionats amb la temàtica dels pecats originals. La nova exhibició d’Artur Ramon Art s’inaugurarà el dijous 12 d’abril i romandrà oberta fins el 25 de maig. 
  • En paraules d’Artur Ramon, “l’ésser humà ha estat condicionat per diverses creences i, en l’actualitat, malgrat el canvi radical de la vida i les costums, el concepte del pecat capital segueix sent un referent ètic i moral per a la societat occidental”. Aquesta inquietud es fa palesa a través d’una exposició que combina 7 vanitas úniques de Josep i  Pere  Santilari amb un escenari de peces d’antiquari de la galeria. 
  • A l’exposició a Artur Ramon Art 7 pecats capitals s’hi podrà veure, per exemple, una al·legoria sobre la gula en la que les viandes són el principal focus d’atenció. Mentre que al llenç que retrata la còlera hi trobem un crani amb una fractura mortal i l’enveja es representa amb un cordill al voltant dels ulls, per enterbolir la mirada. En Josep i  Pere  Santilari han representat la supèrbia com la vanitat de mirar-se en un mirall; l’avarícia com les monedes que surten de la conca dels ulls; la peresa com el cargol que s’ho pren tot amb una calma eterna i la luxúria a través del “joc” d’una cloïssa i un cargol. El conjunt resultant és una mostra en la que Josep i Pere Santilari proposen una nova realitat contemporània pels set pecats capitals que avui encara són presents. 
  • Els germans Pere i Josep Santilari treballen des de 1984 exclusivament per la galeria Artur Ramon Art, a on han exposat en diverses ocasions sobre temàtiques que van des del paisatge i la natura morta fins la figura. Tots dos participen de manera activa en tres fires internacionals dedicades al dibuix i la pintura: TEFAF Maastricht (des de 2010), el Salon du Dessin de París (des de 2009) i la Fine Arts Paris (des de 2017). Entre els anys 2008 i 2009 el director de cinema David Trueba va filmar durant 13 mesos el documental “El cuadro”, que segueix el procés de creació d’una pintura de Josep Santilari. 
  • L’exposició 7 pecats capitals de Josep i Pere Santilari és l’aposta d’Artur Ramon Art per donar inici a la temporada d’exposicions al seu nou espai, al cor de l’Eixample de Barcelona. Es podrà visitar a partir del 12 d’abril i fins el 25 de maig i és l’excusa perfecta per reflexionar sobre la brevetat de la vida i la temàtica del pecat. 

XARXES SOCIALS