Clavell & Morgades

El somni de volar

Del 28 d’abril al 29 de maig

Girona 29 · 08010 Barcelona
Veure mapa
Tel. + 34 933 010 345 Mòb. + 34 636 199 035
info@clavellmorgades
www.clavellmorgades.com

De dilluns a divendres, de 10h a 14h i de 16h a 20h

#EL PAPER DE L'ART 2015

  • Clavell & Morgades, en col·laboració amb Grokphotography, hem localitzat dos arxius extraordinaris amb un element en comú: Tots dos són un reflex de la permanència del somni de volar en els homes.
  • En el primer cas, la troballa va ser un arxiu de 1.200 targetes fetes a mà en cadascuna de les quals apareix la fotografia d'un avió retallada d'algun diari o revista, amb els seus característiques i anotacions. Aquest va ser el minuciós treball d'un somiador o d'un boig i va acabar en un mercat ambulant del qual va ser rescatat per l'equip de Grokphotography.
  • El segon cas és el del fons fotogràfic d'algun club d'amants de l'aeromodelisme de l'oest dels Estats Units en les dècades dels 50 i 60. En ell homes curtits, treballadors, humils, apareixen com nens al costat dels seus artefactes voladors, jugant amb l'etern somni de volar.

PROJECTE

  • Clavell & Morgades i Grokphotography tenim preparada per al proper maig una exposició sobre el somni de volar en què es combinaran peces del segle XVIII fins als anys 60 del segle XX. 1.200 fitxes d'avions fetes a mà i centenars de fotografies d'homes i dones vivint el somni americà i jugant amb la màgia de volar es combinaran amb gravats de Goya en els quals es barregen el vol i la bogeria, obres de Riera i Aragó a les que les seves màquines de volar uneixen l'aire i la infància i dibuixos originals de Ballestar entre d'altres.
  • Però una exposició així no pot només penjar de les parets. Per sobre dels caps dels visitants suressin globus aerostàtics i avions de joguina dels anys 50, maquetes i avions de paper, màxim representant de la fascinació infantil per la no dependència d'un sòl sobre el qual sostenir-se.

XARXES SOCIALS