Presentació quarta edició

El #paper és el primer esdeveniment que se celebra a Barcelona amb la finalitat d’atreure nous públics a les galeries d’art més destacades de la capital catalana. La importància del paper com a suport a la creació artística i el paper que juguen cadascun dels agents d’aquest sector ha permès la creació d’aquest esdeveniment singular a la nostra ciutat.

Aquesta quarta edició és la consolidació d’un esdeveniment, que se celebra periòdicament durant el mes de maig, en què els amants de l’art descobreixen una àmplia programació en les galeries més destacades, que tenen en el suport del #paper una seleccionada oferta d’exposicions col·lectives o monogràfiques i activitats en les principals institucions, com el Museu del Disseny de Barcelona.

La creació contemporània habitualment té la seva essència en el #paper on es genera l’imaginari essencial de l’artista, és el suport on es materialitza l’univers mental i sensorial de l’ésser humà. Com recordava Albert Mercadé en la passada edició “Cennino Cennini en el seu tractat il llibre dell’Arte: il disegno, el dibuix, és molt més que un instrument tècnic: és també un espai de projecció de l’ànima (…)” Així el programa d’exposi-cions presenta la possibilitat de conèixer 14 espais i al voltant de 400 obres d’art, amb una oferta cultural que abasta un ventall temporal, que va des del segle XVIII fins aquest mateix 2017.

El visitant pot adquirir gratuïtament en qualsevol dels espais participants el passaport, on trobarà la informació bàsica de les galeries d’art i el programa d’exposicions i activitats. Tanmateix, aquest passaport és necessari per completar el recorregut de les dues rutes Ciutat Vella i l’Eixample per poder participar en el sorteig d’un cap de setmana cultural a Zuric.