Sobre #elpaperdelart

El Paper de l’Art és una macroexposició col·lectiva de 20 espais galerístics de Barcelona centrada en el paper – en el sentit més ampli (obra original, obra gràfica, fotografia,…) – que es celebra periòdicament a la primavera, essent la primera edició el maig de 2014.

Les diverses exposicions no només tenen com a comú denominador el paper, també es reivindica la importància – el paper – dels professionals que es dediquen al món de les arts visuals, gràcies als quals es nodreixen no poques col·leccions privades i públiques, i que presenten una oferta cultural gratuïta; a més, defensen i lluiten per renovalorar les obres dels artistes als que representen.

Les exposicions són la punta de la llança d’una intensa feina que culmina en el posicionament d’artistes nacionals en el panorama internacional.

Fernando Pinós

El visitant pot adquirir gratuïtament, a qualsevol d’aquests espais, els passaports (1000 unitats) amb els que trobarà la informació bàsica de les exposicions. A més, els passaports seran necessaris per obtenir cadascun dels 20 segells dels espais, per poder participar en el sorteig d’un premi-regal per adquirir obres d’art.

L’edició 2015 compta, a més, amb un circuit paral·lel de museus i fundacions en els quals s’oferirà un cicle de conferències i visites exclusives programades a tothom que finalitzin el circuit galerístic.

Galeria d'Art Roger Viñuela

Amb aquesta proposta s’ofereix al públic la possibilitat de conèixer les 20 exposicions i més de 500 obres d’art, amb una oferta cultural que abarca un ventall tan ampli de la història de l’art que va des del segle XVI fins als nostres dies.

Entre les obres que es van exposar a la 1a edició en destaquen les d’artistes com Marià Fortuny, Joan Miró, Antoni Fabrés, Ramón Casas, Fernando Botero, Joaquim Mir, Albert Ràfols-Casamada, Jaume Plensa (Premi Velázquez d’Arts Plàstiques 2013), Diego Pujal, Salvador Dalí, Evaristo Benítez, Xavier Vilató, Martí Sala, Pablo R.Picasso, Jodep Granyer, Pau Pascual, Antoni Clavé, Francesca Llopis, Feliu Elias (APA), Isidre Nonell Josep Ma Subiraschs o Antoni Tàpies entre molts d’altres.

Clavell Morgades